We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

På Andra Sidan Horisonten EP

by Lastkaj 14

/
 • Record/Vinyl + Digital Album

  "På andra sidan horisonten" is the first EP Lastkaj 14 released. 5 classic songs from 2004 now also available on 10" vinyl.

  This record + Shirts, Lps, Cds and other merch can also be purchased world wide at our official online merch store:
  secondclasskids.myshopify.com/collections/lastkaj-14

  Includes unlimited streaming of På Andra Sidan Horisonten EP via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days

    €10 EUR or more 

   

 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €3 EUR  or more

   

1.
Alltid samma jävla sak - Alltid samma jävla snack Alltid samma jävla människor på stan... Alltid samma jävla mat - Alltid samma jävla prat Alltid samma jävla skvaller och förtal... Och du kan säga vad du vill det spelar ingen roll ändå För ingen annan runt omkring kommer någonsin att förstå Lika bra att acceptera - Lika bra att tolerera Ingen idé revoltera - För lat och dum för att protestera Hör du hört det förut?
2.
En ensam blomma tränger upp Mellan asfalt och betong Det var allt för länge sen Man hörde fågelns vackra sång Jag ser på platsen där vårt Stora grönområde en gång låg Står det nu en grå station Med massa nerklottrade tåg Mitt hjärta fylls av sorg för: Cement och betong Är nu det enda som finns kvar Cement och betong Snart existerar inget mer Cement och betong Det gröna har bytts ut mot grått Cement och betong Är jag den enda som förstått? Utanför vår gråa stad Där inga människor längre bor Dumpar vi nu all vår skit Så ingen gröda längre gror Snart så finns det inget hopp För älg och räv och andra djur Med hjälp av utsläpp gift och smog Har vi förstört våran natur Mitt hjärta fylls av sorg för: Cement och betong Är nu det ända som finns kvar Cement och betong Snart existerar inget mer Cement och betong Det gröna har bytts ut mot grått Cement och betong Är jag den enda som förstått Hur fel det här är? Cement och betong Är nu det ända som finns kvar Cement och betong Snart existerar inget mer Cement och betong Det gröna har bytts ut mot grått Cement och betong Är jag den enda som förstått?
3.
På andra sidan horisonten fanns en kontinent som ingen kände till Tills Portugiser och Spanjorer börja härja för att rikedomen inte räckte till På andra sidan horisonten fick urfolket inte längre plats Man skövla deras byar och brände deras hem för att bygga sig ett mäktigt vitt palats Och ända sedan dess har man funnit nya vägar och sätt För att sudda alla gränser mellan fel och rätt USA - USA - landet som bombar nya städer varje dag Alla länder vill va med och alla länder står i kö För att få vara med i slakten när dom skyldiga ska dö Men jag undrar hur många oskyldiga liv Som måste tas när USA drar fram i sin stora offensiv På andra sidan horisonten sitter en dåre och trycker på all makt Han skiter väl helt i vad vi andra gemensamt har beslutat och sagt Så buga inför härskaren och följ varje ord Så kanske du får dela på smulorna vid hans bord USA - USA - landet som bombar nya städer varje dag Alla länder vill va med och alla länder står i kö För att få vara med i slakten när dom skyldiga ska dö Men jag undrar hur många oskyldiga liv Som måste tas när USA drar fram i sin stora offensiv
4.
En Ny Tid 03:28
Han ser dom närmar sig igen Men fötterna känns tunga som bly Han gav upp för länge sen när han insåg att det inte gick att fly När första slaget faller - Då kryper han ihop Han vet att ingen bryr sig om hans bönande rop Han svär att dan ska komma då han får ge igen Den dag då hans ska hämnas på varenda en Ny tid - Ny strid En dag ska dom få se Dom borde valt ett annat offer att trycka ner Ny tid - Ny strid En dag så ska dom få Då ska dom få betala för smärtan han fått utstå Det kommer en ny tid! Han ser dom närma sig igen Men det känns inte som förut Ur fickan drar han fram sin vän Och skriker: Det är här som allt tar slut! När första skottet avlossas - Då faller en ihop Han bryr sig inte om dom andras bönande rop Plötsligt rycks han ur sin dröm av ännu ett slag Men han svär att dan ska komma då han inte är så svag Ny tid - Ny strid En dag ska dom få se Dom borde valt ett annat offer att trycka ner Ny tid - Ny strid En dag så ska dom få Då ska dom få betala för smärtan han fått utstå Det kommer en ny tid! Ny tid - Ny strid En dag ska dom få se Dom borde valt ett annat offer att trycka ner Ny tid - Ny strid En dag så ska dom få Då ska dom få betala för smärtan han fått utstå Det kommer en ny tid!
5.
Du läser en bok om livet Och tror blind på allt som står skrivet Alla har planer för dig Alla dessa val - alla dessa dörrar Det brinner i knutarna och huvudet snurrar Alla har planer för dig Du lider helvetes kval fast du vet vad du vill Och för varje dag som går svalnar lyckan lite till Alla har planer för dig Men jag kan skjuta på det en dag till.. Jag blir trött av att tänka på allt som jag inte vill vara Och på alla ställen dit jag inte vill fara Jag blir trött av att tänka på allt som jag inte vill göra För jag vet att ingen någonsin kan förstöra Den världsbild som du har Din präktiga djävul - ditt lyckliga as din framgång och ditt välmående är skört som glas Alla har planer för dig I ett utstakat mönster i en trygghetens fabrik utan dörrar eller fönster så att ingen blir unik Alla har planer för dig Men jag kan skjuta på det en dag till.. Jag blir trött av att tänka på allt som jag inte vill vara Och på alla ställen dit jag inte vill fara Jag blir trött av att tänka allt som jag inte vill göra För jag vet att ingen någosin kan förstöra Den världsbild som du har Du har sett bilder hur allting ska va Följ mallen så blir allting bra Jag blir trött av att tänka på allt som jag inte vill vara Och på alla ställen dit jag inte vill fara Jag blir trött av att tänka allt som jag inte vill göra För jag vet att ingen någosin kan förstöra Den världsbild som du har

about

The debute EP from Lastkaj 14 originally released on Cd 2004. It contains the first 5 songs ever written by the band.

credits

released January 21, 2014

license

all rights reserved

tags

about

Lastkaj 14 Sweden

Lastkaj 14 is a punk band from Sweden. The music is a blend of Swedish trallpunk, melodic hardcore and fast punk rock. They were formed in 2003 by Stryparn and Dr Dille. Kapten Grå joined 2012 and Bulten 2015, giving the band their present line-up. They have released 4 albums, 4 ep's and numerous singles. Their 5th album "Speglar och rök" is scheduled for release 28th of march 2020. ... more

shows

contact / help

Contact Lastkaj 14

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Lastkaj 14, you may also like: